Kate Middleton bevallen van zoontje

Kate Middleton is om 17.24 uur (Nederlandse tijd) bevallen van een zoontje. Het jongetje weegt ruim acht pond. Dit meldt BBC.

De bevalling is goed verlopen, moeder en kind maken het goed. Kate blijft nog een nacht in het ziekenhuis. De naam van de kleine prins is nog niet bekend. Het kan zelfs nog enkele weken duren voordat de rest van de wereld hiervan op de hoogte wordt gesteld. Bij Britse wedkantoren scoren de namen George, James, Charles en Philip hoog.

Traditie
Volgens traditie is het nieuws ook geafficheerd voor Buckingham Palace, de residentie van koningin Elizabeth II in Londen. Het bericht van de bevalling was met politie-escorte overgebracht van het St. Mary’s ziekenhuis naar het koninklijk paleis.

De bekendmaking van de geboorte liet even op zich wachten, omdat volgens traditie de koningin als eerste moest worden geïnformeerd.

De ‘royal baby’ is na kroonprins Charles en prins William de derde in de lijn van troonsopvolging.

Prins William neemt twee weken ouderschapsverlof.

Team van topartsen
De 31-jarige Kate en haar even oude echtgenoot William waren ‘s ochtends vroeg in een gewone auto naar St. Mary’s gekomen, zonder politiebegeleiding. William werd op 21 juni 1982 in hetzelfde ziekenhuis geboren. Kate wordt behandeld door een team van topartsen, geleid door de gynaecoloog van koningin Elizabeth II, Marcus Setchell.

Prins Charles
Prins Charles heeft maandagavond laten weten dat hij en zijn vrouw overweldigd zijn met de geboorte van hun eerste kleinzoon. “Opa of oma worden is voor iedereen een bijzonder moment. Ik ben daarom enorm trots en blij om voor de eerste keer opa te zijn geworden en we zien er met plezier uit om tijd met de baby door te gaan brengen.”

Wereldnieuws
Voor het ziekenhuis wachtten al dagenlang verslaggevers uit de hele wereld op nieuws over de koninklijke baby. Er is echter ook gezorgd voor Britten die de stormvloed van media-aandacht voor de ‘royal baby’ graag willen mijden. Zij kunnen op de website van de Britse krant The Guardian terecht. Met één druk op de speciale knop ‘Republican?’ verdwijnt al het nieuws over de baby van William en Kate uit beeld. Wie zich bedenkt, kan nog terug door op de knop ‘Royalist?’ te klikken.

De eerste uitstapjes zal het zoontje van Will en Kate waarschijnlijk maken in een hippe, Nederlandse kinderwagen. Eind april meldde Daily Mail dat Kate een babyblauwe Bugaboo had gekocht.

In december werd bekend dat Prins William en Kate Middleton een kindje verwachtten. Kate werd toen opgenomen in het ziekenhuis omdat ze last had van misselijkheid. Volgens Britse media was Kate 13 juli uitgerekend. De prins en zijn vrouw zouden het geslacht  van de baby niet geweten hebben.

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten