‘Verdachte aanslag omgekomen bij vuurgevecht’

Een verdachte van de aanslag in Barcelona is volgens de krant La Vanguardia omgekomen tijdens een vuurgevecht met de politie. Dat zou zijn gebeurd in Sant Just Desvern, een voorstadje aan de westkant van Barcelona.

De man gaf gas toen de politie hem wilde aanhouden om zijn auto te controleren, schreef de krant. Een agent werd overreden en brak een enkel. Drie kilometer verderop kon de politie hem tot stoppen dwingen. Daarna volgde de schietpartij.

De autoriteiten hebben er nog niets officieel over bekendgemaakt. De Catalaanse politie bevestigt tot nog toe alleen dat één verdachte is opgepakt. Hoeveel daders betrokken waren bij de aanslag met een bestelbus in het hart van de stad is nog onduidelijk.

“Een zwarte dag in Barcelona”, laat premier Mark Rutte in een reactie op de aanslag in de Spaanse stad weten. Bij de terroristische aanslag vielen volgens de politie zeker een dode en 32 gewonden. Spaanse media maken melding van zeker dertien doden

“Afschuwelijke beelden vanaf de Ramblas in Barcelona na een laffe aanslag tegen onschuldige mensen. Een zwarte dag op een plek waar veel mensen uit de hele wereld samenkomen. Onze gedachten zijn bij de vele slachtoffers en gewonden. We volgen de zaak op de voet. En Nederland staat klaar als hulp nodig is”, aldus de premier in een verklaring.

Later zei Rutte bij het Johan de Witthuis, waar onderhandeld wordt over een nieuw kabinet, dat nog onderzocht wordt of Nederlanders zijn getroffen door de aanslag. “We hebben ook tegen de Spanjaarden gezegd dat we alle hulp die we zouden kunnen bieden uiteraard onmiddellijk zullen bieden.”

(ANP)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten