Frank de Boer ontslagen

Frank de Boer ziet zijn avontuur in de Britse Premier League stranden. De Crystal Palace-coach is ontslagen. Roy Hodgson volgt hem op, zo melden diverse Britse media.

De start van de competitie was onder De Boer dramatisch. Het team kwam niet tot scoren en vier wedstrijden op rij werden verloren.

Eerder werd de oud-trainer van Ajax de laan uitgestuurd bij Internazionale in Milaan. Daar werkte hij 85 dagen. Bij Crystal Palace mocht hij zich 77 dagen trainer noemen.

De 47-jarige De Boer, die Ajax van 2011 tot en met 2014 vier landstitels op rij bezorgde, kreeg bij de Engelse club al vrij snel kritiek op de manier waarop hij wilde voetballen. Na het verlies zondag tegen Burnley had de voormalig assistent van het Nederlands elftal er nog vertrouwen in zijn team aan de praat te krijgen.

Roy Hodgson wordt genoemd als opvolger van De Boer. De zeventigjarige trainer stapte na het verlies in de achtste finales van het EK van vorig jaar tegen IJsland op als bondscoach van Engeland. Daarna was Hodgson niet meer actief als trainer.

(Redactie/ANP)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten