De reclamespot Olli heeft donderdagavond de Gouden Loekie gewonnen. Het spotje van verzekeringsmaatschappij a.s.r. gaat over de tijdelijke sponsoring van voetbalclub Feyenoord door Diergaarde Blijdorp. De knuffel Olli van voetballer Giovanni van Bronckhorst speelt daarin de hoofdrol.

De makers, bureau John Doe, kregen de prijs tijdens een rechtstreekse uitzending vanuit Amsterdam uit handen van Arian Buurman, directeur van de STER. Volgens Buurman bevat de winnende spot veel elementen die het vaak goed doen in commercials: humor, kinderen en dieren.

Het knuffelolifantje Olli was afgelopen jaar een groot verkoopsucces. Blijdorp kreeg het pluche beestje van 20 euro niet aangesleept. Er zijn er duizenden van verkocht. De opbrengst ging naar de dierentuin.

Van Bronckhorst liet via Twitter weten trots te zijn op het winnen van de Gouden Loekie.

De verkiezing voor beste tv-commercial werd dit jaar voor de 19e keer gehouden. Na een voorronde kwamen donderdagavond vijf finalisten uit de bus. Naast Olli waren dat Hond (Volkswagen), Baby (Gamma), Judo Meisje (Campina) en Opa en Oma (Toyota). Vorig jaar was ‘Lekker lang bellen’ van Telfort de grote winnaar.

De STER Gouden Loekie is een publieksprijs. De opbrengst van de finale stemronde van donderdag is geschonken aan de inzamelingsactie Serious Request.

(ANP)