Afperser van clown Bassie voor de rechter

De 48-jarige afperser van Bas van Toor, beter bekend als clown Bassie, staat aanstaande woensdag voor de rechter, laat zijn management aan Shownieuws weten. Afperser Kees H. uit Katwijk beweerde vorig jaar oktober dat zijn neefje tijdens een bezoek aan een show van Bassie in elkaar was geslagen door de beveiliging. De foto’s die de 43-jarige man zou hebben gemaakt van het incident dreigde hij naar de krant te sturen, tenzij Bassie vóór drie uur de volgende dag duizend euro zou overmaken.

Een dag later mailde hij: ‘U bent toch niet vergeten om aan geld overmaken te denken?’ Na aangifte van Van Toor werd de man in kraag gevat. De man gaf later aan de politie toe dat hij heel het verhaal had verzonnen en zei ook dat er helemaal geen foto’s bestaan. Na zijn verhoring werd hij vervolgens weer vrijgelaten. Dit gaf de afperser de mogelijkheid om vervolgens opnieuw een mail te sturen naar de clown, waarin hij vroeg of Bassie met hem af wilde spreken om hem een hand te schudden en het een en ander te bepraten. De kindervriend is echter niet op de uitnodiging in gegaan en verzocht hem de rest van zijn leven uit zijn buurt te blijven.

De man staat ook terecht voor chantage van de Fortis Bank. In dat geval was zijn verhaal: “Ik heb beslag weten te leggen op een geheim rapport dat ervoor zou kunnen zorgen dat de steun aan Fortis ongedaan gemaakt gaat worden.” Hij vroeg 2500 euro van Fortis om uitlekken van het rapport te voorkomen.

 

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten