Beroepsverbod voor Conrad Murray?

Jerry Brown, een openbare aanklager uit Californië, wil een beroepsverbod voor Conrad Murray. Brown is van mening dat de vroegere lijfarts van wijlen Michael jackson minsten voor de duur van het proces dat tegen hem loopt niet meer als arts actief mag zijn. Dit meldt de Los Angeles Times.

“Murray diende Jackson een dodelijke dosis propofol toe, maar ook andere medicijnen”, stelde de openbare aanklager”, aldus Brown. Hij vindt dat Murray roekeloos te werk is gegaan en dat hij niet meer in Californië als arts mag werken.

Volgens CNN heeft de advocaat van Murray gezegd dat hij sinds enkele maanden alweer patiënten in zowel Nevada als Texas behandelt. Een rechter gaf hem echter toestemming om opnieuw aan de slag te gaan, maar deze had hem echter wel verboden patiënten kalmeringsmiddelen toe te dienen.

Conrad Murray wordt verdacht van onopzettelijke doodslag. De cardioloog pleitte eerder echter onschuldig te zijn en na betaling van een borgsom stond hij weer op vrije voeten. De volgende hoorzitting zal op 5 april zijn. Als Murray schuldig wordt bevonden, kan hij een celstraf van vier jaar krijgen.

Michael Jackson overleed op 25 juni vorig jaar op 50-jarige leeftijd.

Bovendien is er nog meer nieuws over Conrad. De arts ontkent dat hij het medicijn Propofol zou hebben verstopt. Dit meldt The Sun. Dinsdag kwamen er berichten naar buiten over Murray die het medicijn in een tas in een kast in de slaapkamer van Jackson verstopte. Hij stopte daarvoor met het reanimeren van de popster.

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten