Brink verliest kort geding over biografie

Een domper voor Nina Brink. Journalist Eric Smit die een biografie over haar heeft geschreven, hoeft  niets te rectificeren. De rechter heeft alle vorderingen van Nina afgewezen, aldus de advocaat van Smit en de uitgeverij.

Brink spande vorige week een kort geding aan, omdat zij vindt dat het boek vol leugens zit. De zakenvrouw eiste dat de journalist in tien landelijke dagbladen zou rectificeren. Ook wilde ze een verbod op haar foto op de cover van het boek.

Maar de rechtbank heeft de vorderingen afgewezen. De rechter vindt dat Brink er niet in is geslaagd om de bronnen van Smit voldoende te weerleggen. Ook is de foto functioneel, aldus de rechtbank. Wel is de passage over de dochter van Brink onrechtmatig, maar de rechter vindt dat deze schending zich slecht leent voor een rectificatie. Smit heeft bovendien al beloofd de tekst in de volgende drukken te verwijderen.

Er loopt nog wel een bodemprocedure tegen de journalist. En volgens zijn advocaat zal deze uitkomst dan ook van groot belang zijn in deze zaak. 
   

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten