De film Precious grote winnaar

Oprah Winfrey gooit hoge ogen als filmproducent. De film Precious is vrijdagavond de grote winnaar geworden van de Independent Spirit Awards, de belangrijkste prijs voor Amerikaanse films die niet door grote, rijke filmstudios zijn geproduceerd. Het drama over het miserabele leven van een donker tienermeisje in een achterstandsbuurt in New York sleepte vijf prijzen in de wacht, waaronder die voor beste film, beste regie en beste actrices.
   
Hoofdrolspeelster Gabourey Sidibe en bijrolactrice MoNique zijn allebei ook genomineerd voor een Oscar. De prestigieuze filmprijzen worden in de nacht van zondag op maandag uitgereikt. De Spirit Award voor beste acteur ging naar Jeff Bridges, voor zijn vertolking van een aan lager wal geraakte countryzanger in het drama Crazy Heart. Ook Bridges (The Big Lebowksi) maakt zondag kans op een Oscar.
   
Ook acteur Woody Harrelson, die een prijs ontving voor zijn bijrol in het oorlogsdrama The Messenger kan nog een Oscar winnen. In deze categorie is echter de Oostenrijkse acteur Christoph Waltz favoriet, die in de film Inglourious Basterds een charmante SSer speelt.
   
De Independent Spirit Awards werden voor de 25e maal uitgereikt.

Bekijk de reacties (0)