‘Desperate Housewife’ eist miljoenen voor klap

Nicolette Sheridan, die mannenverslindster Edie Britt speelde in Desperate Houswives, eist bijna 15 miljoen euro van de maker van de tv-show wegens geweldpleging en het eenzijdig beëindigen van haar contract. Sheridan daagt producer Marc Cherry voor de rechter in Los Angeles.

De actrice beweert dat Cherry haar in september 2008 een klap in het gezicht gaf en haar ontsloeg nadat ze daarvoor een klacht had ingediend. “Cherry nam Nicolette apart en sloeg haar met zijn vlakke hand in het gezicht toen Nicolette een opmerking maakte over een regel in het script”, staat in de gerechtsdocumenten te lezen. “Daarna liep ze naar haar trailer, Cherry liep achter haar aan en smeekte haar hem te vergeven”.

Nicolette stelt dat ze uit de reeks werd gezet nadat ze het incident had gemeld bij ABC Studios. Die maakt de serie samen met Cherry Productions, het bedrijf van de 48-jarige schrijver-producent. Het vertrek van Sheridan werd in februari 2009 aangekondigd, in het vijfde seizoen stierf haar personage in een auto-ongeluk.

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten