EO-leden in actie tegen eigen omroep

Bezorgde EO-leden zijn in actie gekomen tegen de omroep. Ze zijn sinds gisteren een gebedsactie gestart via internet. Ze vinden dat de EO verkeerde programma’s uitzendt…

De bezorgde leden hebben een speciale site in het leven geroepen, waarin ze hun zorgen uiten over de koers van de omroep. Met de oproep tot bidden hopen ze dat de EO weer tot bezinning komt. De EO ligt al enige tijd onder vuur vanwege diverse programma’s.

Zo zal Gordon dit najaar bij de¬†omroep ‘op zoek gaan naar God’. En vorig jaar leidde een programma-idee van Arie Boomsma zelfs tot zijn vertrek naar de KRO.

Een woordvoerder van de EO zegt in een reactie achter de bidactie te staan” “Maar we hopen ook dat mensen begrijpen dat het programma Gordon zoekt God juist heel goed past bij de missie van de omroep. We zijn juist opgericht om mensen met God in gesprek te laten gaan, uitgerekend mensen met een andere levensstijl. Wat ons drijft is nog steeds hetzelfde als veertig jaar geleden. Dat is namelijk het evangelie van Jezus Christus zichtbaar maken in de samenleving door daar allerlei relevante programma’s over te maken.”

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten