Freek de Jonge komt met cd

Freek de Jonge is 65 jaar, maar de cabaretier is nog steeds druk. Op dit moment is hij vooral bezig met muziek. Hij heeft zijn oude liefde weer opgepakt en maandag verschijnt zijn cd Van A naar Z.

“Ik vind het wonderlijk dat het bij mij kennelijk zo lang door kan gaan, dat ik geïnspireerd blijf”, zo vertelt De Jonge over zijn carrièreswitch. “Ik wil mijn positie in de muziek vastleggen. Het is in Nederland heel moeilijk om van een bepaald imago af te komen. En ik vind het fijn dat ik op mijn leeftijd nog kan verrassen.”

Het is niet voor het eerst dat de cabaretier met een album komt. In de jaren ’70 bracht De Jonge ook al een aantal cd’s uit. Toch vond hij dat muziek destijds niet zijn terrein was. Hij zag zijn collega Bram Vermeulen daar meer. “Uit respect voor Bram heb ik me er ruim dertig jaar van weggehouden, maar nu is de tijd rijp”, aldus De Jonge.

Op zijn nieuwe album is de cabaretier te horen met eigen begeleiding van een gitaar. De cd wordt op 16 maart gepresenteerd in Koninklijk Theater Carré. Daarnaast gaat hij ook optredens verzorgen in theaters en popzalen. Zo zal hij onder meer te zien zijn bij het Paard van Troje in Den Haag en Tivoli in Utrecht.

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten