Grote zorgen om zoontje Xander

Xander de Buisonje en zijn verloofde Sophie Steger hebben zorgelijke tijden beleefd. Het ging niet goed met hun zoontje Dex en de twee bezorgde ouders haalden de meest nare scenario’s in hun hoofd over het kleine mannetje. “Je wereld staat dan wel even stil. We dachten onmiddelijk aan het ergste”, vertelt Xander in De Telegraaf.

Het bijna drie maanden oude zoontje van Xander en Sophie draaide steeds weg met zijn ogen en hij overstrekte zijn lichaam. De zanger en zijn verloofde dachten dat hij last had van maagkrampjes. Een klepje bij zijn maag zou namelijk niet helemaal sluiten waardoor hij constant brandend maagzuur in zijn slokdarm zou kunnen voelen. Het ziekenhuis dacht echter dat er iets anders aan de hand was. Het mannetje werd door de kinderarts verwezen naar een neuroloog en moest zelfs een MRI-scan ondergaan.

Een reeks onderzoeken volgden en er werden twee echo’s gemaakt van het hoofdje van Dex. Hier was niets bijzonders op te zien. Dit gaf Xander en Sophie weer een beetje hoop, maar toch was een MRI-scan de volgende stap. Dit zorgde voor de nodige stemmenswisselingen bij de twee ouders. Uit de scan kwam naar voren dat er niets mis is met de hersenen van het kleine jongetje, maar hij blijft toch onder controle bij de kinderneuroloog. Nu is het gezin naar een oogarts gestuurd. Er zou namelijk ook iets mis kunnen zijn met een oogspiertje van Dex waardoor zijn ogen af en toe een beetje scheel trekken. Mocht dat het zijn dan zou hij daar, volgens de artsen, over heen kunnen groeien.

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten