Hollywood maakt zich op voor Oscars

Hollywood maakt zich op voor de 82e uitreiking van de Oscars, de belangrijkste filmprijzen ter wereld. De 24 beeldjes worden in de nacht van zondag op maandag (Nederlandse tijd) verdeeld in het Kodak Theatre in Hollywood. De presentatie is in handen van acteurs Alec Baldwin en Steve Martin.
 
De strijd lijkt dit jaar vooral te gaan tussen het 300 miljoen dollar kostende sciencefictionepos Avatar van regisseur James Cameron en het lowbudget- oorlogsdrama The Hurt Locker van regisseur Kathryn Bigelow. Beide films zijn genomineerd voor negen beeldjes. Saillant detail is dat Cameron en Bigelow begin jaren negentig een aantal jaar getrouwd waren.
 
De verwachting is dat Cameron de Oscar meekrijgt voor beste film en Bigelow in elk geval de prijs voor beste regie in de wacht sleept. In de acteurscategorieën zijn actrice Sandra Bullock (The Blind Side) en acteur Jeff Bridges (Crazy Heart) grote favoriet.
 
Bullock won zaterdag de prijs voor slechtste actrice van het afgelopen jaar, een zogeheten Razzie Award, voor haar rol in de komedie All About Steve. Het zou een unicum zijn als zij binnen een etmaal een Razzie én een Oscar aan haar prijzenkast kan toevoegen.

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten