Jade Goody negeert man in testament

Jade Goody heeft er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat haar echtgenoot Jack Tweed niet aan haar nalatenschap ter waarde van 3,3 miljoen euro kan komen. Jade laat vrijwel haar totale vermogen na aan haar twee zoontjes Freddie (6) en Bobby (5). De 22-jarige Jack krijgt ‘slechts’ de zes jaar oude auto van Jade, die zo’n vijftienduizend euro waard is. Dat meldt de Britse zondagskrant News of the World.

De realityster overleed een jaar geleden aan de gevolgen van baarmoederhalskanker. Ze was 27 jaar. Enkele weken voor haar dood trouwde ze met de clubpromotor, met wie ze een knipperlichtrelatie had. “Het is niet dat Jade wilde dat Jack niets kreeg”, vertelt een goede vriend van Jade. “Ze was altijd erg gul en hij kan om geld vragen aan de beheerders van de nalatenschap als hij dat zou willen. Maar Jade leefde voor haar kinderen. Zij waren het belangrijkst voor haar en ze wilde ervoor zorgen dat zij ze met financiële zekerheid achterliet.”

Jade liet onder meer drie huizen ter waarde van minstens een miljoen euro na. Deze zullen worden verkocht ten gunste van haar zoontjes, die sinds haar door bij hun vader Jeff Brazier wonen. Jeff is benoemd tot voogd van de jongetjes. Mocht Jeff overlijden voordat Freddie en Bobby volwassen zijn, dan gaat het voogdijschap over op drie van de beste vrienden van Jade. Haar moeder Jackiey Budden wordt dus niet genoemd, evenmin als Jack Tweed. Jackiey krijgt ‘ slechts’ elfduizend euro uit de nalatenschap van haar dochter. De grootouders van Jade krijgen 22 duizend euro, waarvan ze hun begrafenissen moeten bekostigen.

Goody liet het testament een maand voor haar dood opstellen. “Dat was een vreselijke dag”, herinnert haar vriend zich. “Het voelde alsof Jade opgaf. Ze wist dat ze moest vechten en dat deed ze ook. Maar door het ondertekenen van het testament leek het alsof ze met een witte vlag zwaaide. Ze wist dat ze het moest doen voor haar zoons. Anders zou Jack de helft van haar vermogen hebben gekregen.”

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten