‘Jan des Bouvrie opgepakt in fraudezaak’

Interieurdesigner Jan des Bouvrie is gearresteerd wegens mogelijke betrokkenheid in een fraudezaak. Bronnen bij Justitie bevestigen dit aan de NOS. Volgens Justitie zou hij een rol spelen bij een miljoenenfraude in de vastgoedsector waarbij de Belastingdienst voor zeker anderhalf miljoen euro is opgelicht. 

Volgens de Telegraaf werd Des Bouvrie dinsdag aangehouden door rechercheurs van de fiscale opsporingsdienst FIOD-ECD. Ook zijn villa is van boven tot beneden doorzocht.

Zijn vrouw Monique des Bouvrie laat vandaag in diezelfde krant weten dat ook zij geen idee heeft waar haar echtgenoot Jan op dit moment is: “Het voelt net een bad movie waarin we terecht zijn gekomen.” Eerder vandaag ontkende Monique nog dat Jan iets met de zaak te maken te maken heeft. 

Vorige week werden al twee mannen van 52 en 47 jaar aangehouden in dezelfde zaak. Die worden verdacht van valsheid in geschrifte en belastingfraude. De Belastingdienst zou voor zeker anderhalf miljoen euro zijn opgelicht. Het Openbaar Ministerie wil geen commentaar geven.

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten