OM buigt voor Stegeman

Goed nieuws voor Alberto Stegeman. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de berichtgeving op haar website aangepast. De journalist dreigde met een kort geding waarop het OM besloot te rectificeren.

Op de site meldde het OM onterecht meningen als feiten en stelde dat Stegeman zijn uitzending over de falende beveiliging op Schiphol in scène had gezet. Stegeman stond erop dat het OM zou rectificeren, anders zou hij in een kort geding beelden laten zien als bewijsmateriaal tegen het OM.

Het OM wilde in eerste instantie niet wijken voor de journalist, maar besloot later toch te rectificeren. Stegeman laat het er nu voorlopig bij zitten: “Nu het OM in het persbericht de aantijgingen niet meer als feiten presenteert, laat ik het er voorlopig bij zitten.”

Helemaal klaar is de journalist echter nog niet. “De strafzaak tegen mij ligt nog onder de rechter. Het OM vindt dat ik gestraft moet worden omdat ik met een valse pas op verboden terrein ben geweest. Maar ik heb dat gedaan om de maatschappelijke misstand aan te tonen dat het voor mij, en mogelijke kwaadwillenden, kinderlijk eenvoudig was om met een valse KLM-pas bij het vliegtuig van de koningin te komen”, aldus Stegeman.

29 april zal de rechter uitspraak doen in de strafzaak.

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten