Oprah Winfrey treft schikking

Oprah Winfrey bespaart zichzelf heel wat gedoe. De talkshowkoningin heeft een schikking getroffen met het voormalig schoolhoofd van haar meisjesschool in Zuid-Afrika. Dit meldt People.

Het voormalige schoolhoofd, Nomvuyo Mzamane, was niet blij met de claim van Oprah waarin stond dat Mzamane op de hoogte zou zijn geweest van het misbruik dat op de school plaatsvond. Dit zou de reden zijn dat zij nu geen werk meer kan vinden, zo beweerde Mzamane.

In 2007 opende Oprah de school in Zuid-Afrika, maar na een paar maanden werd een leidster van de school gearresteerd voor mishandeling en seksueel misbruik van leerlingen. “Ik dacht dat ze om de meisjes in Zuid-Afrika gaf”, zo meldde Oprah toen. 

Het voormalige schoolhoofd bleef echter volhouden dat ze er niets van wist. Hierdoor kwam een rechtszaak op handen, maar inmiddels zijn de twee er samen uit gekomen. “Ze hebben met elkaar gesproken zonder hun advocaten en zijn blij dat ze alles hebben bijgelegd naar wederzijdse tevredenheid”, zo bericht een gezamelijke verklaring van de twee.

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten