Prostituees boos op het blad LINDA

In het magazine LINDA van deze week worden gratis bezoekjes aan gigolo’s weggegeven onder nieuwe abonnees. Hier is geschokt op gereageerd door Vakwerk, een vakbond voor prostituees.

Metje Blaak, medeoprichtster en woordvoerster van Vakwerk, is boos over het feit dat Linda 25 gigolo’s onder haar lezeressen weggeeft. Blaak laat aan Shownieuws weten: “Je zou het zo kunnen zien dat het blad Linda in zekere mate als pooier optreedt. Het is een beetje aanzetten tot souteneurschap. Souteneurs zijn bij de wet verboden.”

Volgens de medeoprichtster gaat het zelfs zo ver dat ze telefoontjes heeft gekregen waarin duidelijk wordt dat men er zelfs in Frankrijk over valt dat een Nederlands tijdschrift gigolo’s weggeeft. “Het is raar en ongepast. Je hoort zoiets niet te doen. Ik zou me er als vrouw ook geen raad mee weten als ik zoiets cadeau zou krijgen. Ik vraag me dan ook af wat de lezeressen hiervan vinden. Ze zullen er in ieder geval niet mee in de openbaarheid treden”, aldus een verontwaardigde Blaak.

Blaak en haar collega’s van Vakwerk zijn niet van plan het hierbij te laten. Vanavond meer nieuws in de late editie van Shownieuws.

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten