Recepten paasbrunch Mathijs Vrieze

Tv-kok Mathijs Vrieze heeft een heerlijke paasbrunch samengesteld. Dit zijn de recepten: 

– Scones met zelfgemaakte jam

Nodig: 1 bakje bosbessen, 1 mango, klein stukje gember.

Bereiden: Verwarm in een steelpannetje de bosbessen en stukjes mango met verse gember. Op laag vuur lekker laten koken, ongeveer 15 minuten. Suiker toevoegen is niet nodig. Voor het serveren haal je nog even de stukken gember eruit.

—————————————————————————————————

– Sandwich/Wraps met een salade van gerookte kip, komkommer en sla + een dip van avocado.

Nodig: 1 bruin brood, 1 pakje wraps, 1 avocado, 1 klein bakje demi creme fraiche, sla, komkommer, gerookte kipfilet.

Bereiden: Maak de dip van avocado, creme fraiche en een snufje zout en peper. Maak een salade van stukjes komkommer, fijngesneden gerookte kipfilet en sla. Besmeer de broodjes/Wraps met de avocadodip en bestrooi met de salade. Broodjes opstapelen en wraps oprollen en snijden.

—————————————————————————————————

– Ei in een mandje, uit de oven

Nodig: filodeeg, ei, tomaat, bosui, peterselie.

Bereiden: Snijd het filodeeg in vierkantjes die passen in een muffinvorm. Besmeer eerst de vorm goed met olijfolie tegen het plakken. Bak in 3 minuten op 150 graden het filodeeg een beetje krokant. Daarna vul je ‘m met de gesneden tomaat, peterselie en bosui. Geklutst ei (met een snufje zout, peper en kerrie) erop en in ongeveer 12 minuten afbakken op 150 graden.

—————————————————————————————————-

– Sushi omelet

Nodig: ei, gerookte zalm, verse dille, norri vellen (sushi/zeewier).

Bereiden: Kluts het ei (met een snufje zout, peper en kerrie) en bak hiervan op laag vuur een omelet en druk hierop een vel norri. De omelet aan 1 kant bakken en niet helemaal gaar laten worden anders wordt ie te droog. Uit de pan, gerookte zalm erop, wat verse dille en strak oprollen. Even koelen in de koelkast in plastic folie. Ook ideaal om voor te bereiden. Je kunt de sushi omelet rol ook nog even kort bakken in de pan.

———————————————————————————————————————–

– Kwark met citrusfruit, walnoot en honing.

Nodig: magere franse kwark, grapefruit, sinaasappel, citroen, honing, walnoten.

Bereiden: De magere franse kwark in een schaaltje doen. Het citrusfruit rondom de schil wegsnijden met een scherp mes. Dan de partjes eruit snijden. De citruspartjes over de kwark en besprenkelen met stukjes walnoot en honing.

—————————————————————————————————-

– Fruitsmoothie

Nodig: verse sinaasappelsap, banaan, bosbessen, verse munt.

Bereiden: Supersnel, supermakkelijk. Alle ingrediënten in de blender (of met de staafmixer) en fijnmalen!

—————————————————————————————————-
 – Muntthee

Nodig: water, munt, basilicum, citroengras.

Bereiden: Hoe lekker, makkelijk en feestelijk kan verse (kruiden)thee zijn. De blaadjes basilicum en munt met doormidden gesneden citroengras in een glas. Kokend water erover en klaar

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten