Ron Brandsteder rijdt meisje van fiets

Een vervelende situatie voor Ron Brandsteder. De presentator heeft maandagmiddag een verkeersongeluk veroorzaakt in Eindhoven. Hierbij is een 15-jarige fietser, Roos van Rooij, gewond geraakt. Dit heeft Brandsteder aan Shownieuws bevestigd.

Brandsteder was op weg voor de BankGiroLoterij in Eindhoven toen hij op een kruising moest wachten op een passerende fietser. Brandsteder: “Toen de vrouw voorbij was, keek ik of er nog iemand aankwam, maar ik zag niemand. Ik trok op en toen kwam Roos mij als tegenligger tegemoet vanaf het fietspad. Ik had haar niet gezien en kon haar niet meer ontwijken.” Toen schepte de presentator het meisje.

“Ze klapte met haar fiets bij mij op de motorkap. Ik schrok heel erg en sprong uit de auto. Roos zat op de grond. Ik durfde niet aan haar te trekken om haar naar de kant te halen. We belden meteen de politie en de ambulance. Er kwam een dame op een fiets aan en zij was toevallig huisarts. Zij hielp Roos naar de kant en samen hebben we op de hulpdiensten gewacht. Ik heb haar gezegd hoe erg het me speet, dat ik alles met de verzekering zou regelen en dat ik contact met haar zou opnemen”, zo vertelt Brandsteder.

Het meisje werd naar het ziekenhuis gebracht en daar werd geconstateerd dat ze een gebroken been en duim heeft overgehouden aan het ongeluk. Inmiddels is Van Rooij weer thuis.

De schrik zit er goed in bij de presentator. Brandsteder: “Toen ik ’s avonds na het werk thuiskwam, heb ik haar meteen gebeld. Ik vind het verschrikkelijk voor haar. Ik heb haar ouders gesproken en zij reageerden heel redelijk; ze verwijten mij niets. Ik wil dit zo correct mogelijk afhandelen. Ik zal haar snel opzoeken met bloemen en cadeautjes.”

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten