Amerikaanse remake tv-serie Vuurzee

Na Penoza en Overspel laat de Amerikaanse zender ABC nu ook een remake maken van de Nederlandes tv-serie Vuurzee. ABC heeft volgens de VARA een deal gesloten met Sony Pictures over de productie van een Amerikaanse versie van de psychologische thriller. Steve Maeda (The X-Files) gaat de serie bewerken. De werktitel van de Amerikaanse versie luidt Sea Of Fire.

Robert Kievit bedacht samen met Frank Ketelaar de karakters en de verhaallijnen voor de serie die in Nederland twee seizoenen (2005 en 2009) op de buis was. Ketelaar schreef de scenario’s. Carine Crutzen en Mark Rietman speelden de hoofdrollen in de Nederlandse versie.

De serie speelt zich af in een kleine badplaats aan de kust. In het eerste seizoen is het dorp in de ban van de mysterieuze verdwijning van Yasmin. In het tweede seizoen is het dorp in de ban van een aantal raadselachtige branden.

ABC werkt al aan een remake van de tv-serie Overspel met als titel Betrayal. Van Sea Of Fire en Betrayel worden nu eerst proefafleveringen gemaakt, waarna ABC besluit een hele serie te bestellen. De Amerikaanse remake van de KRO-serie Penoza is al opgenomen en wordt in Amerika in januari uitgezonden onder de titel Red Widow. (BuzzE)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten