Anastacia: ‘Carrière als kind voor mij’

Anastacia (44) is terug van weggeweest. Na vier jaar komt er vrijdag weer een nieuw album van de zangeres uit, It’s a Man’s World. Ze heeft het niet makkelijk gehad. “Maar als je er hard genoeg voor knokt, kun je bijna alles, daarvan ben ik overtuigd”, zegt ze in het AD.

Haar carrière zit dus weer in de lift, maar op persoonlijk vlak kreeg Anastacia Lyn Newkirk, zoals ze voluit heet, het zwaar te verduren. Van de ziekte van Crohn in haar tienerjaren tot borstkanker in 2003 en een gestrand huwelijk in 2010. “Voor mij voelt het alsof ik met dit album voor de tweede keer aan het grote avontuur mag beginnen en dat is iets ongelooflijk moois. Ik denk niet dat ik me eerder zo gelukkig heb gevoeld als het gaat om mijn vak.”

Eén wens bleef echter onbeantwoord. De zangeres gaf in het verleden aan graag kinderen te willen. “Wat ik de laatste jaren heb ontdekt, is dat mijn carrière voor mij als het ware een kind is geworden. Ik denk dat het heel normaal is als je op een gegeven moment zegt kinderen te willen, maar dat het uiteindelijk toch niet gebeurt.”

“Een kind krijgen is echt een keuze en het kan goed zijn dat ik nooit de keuze ga maken. Wat ik raar vind, is dat vrouwen van een bepaalde leeftijd er altijd naar wordt gevraagd. Alsof er iets mis met je is wanneer je geen kinderen hebt! Ik bedoel: kijk eens naar Oprah. Zij heeft nooit kinderen gekregen, maar heel wat mensenlevens ten goede veranderd.” (BuzzE)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten