André Kuipers is Greatest Man

André Kuipers heeft JFK’s Greatest Man Award gewonnen. De prijs werd dit jaar voor de zesde keer uitgereikt.

“Ten eerste vind ik het een eer. Ik voldoe vast niet aan alle criteria. Maar ik kan niet ontkennen dat je de laatste tijd niet om mij heen kon. Maar hoe dan ook, ik ben best trots dat ik ben verkozen boven alle andere mannen die een stempel hebben gedrukt op het afgelopen jaar”, laat Kuipers weten. “En daarbij is het leuk dat op deze manier ook de ruimtevaart naar voren komt.”

Epke Zonderland werd tweede en Wilfred Genee eindigde op de derde plaats. Andere genomineerden voor de prijs van meest succesvolle en charismatische man van 2012 waren Diederik Samson, Eberhard van der Laan, Valerio, Dinand Woesthoff en Lucky Tv’s Sander van de Pavert.

Met deze prijs stapt André in de voetsporen van Hugo Borst, Peter R. de Vries, Matthijs van Nieuwkerk, Jeroen Pauw en Edwin van der Sar. Zij wonnen de prijs in de voorgaande jaren.

In de jury van de award zaten naast de redactie van JFK ook Jeroen van Koningsbrugge, Peter R. De Vries, Victoria Koblenko en hoofdredacteur van het mannenblad Willem Baars.

(BuzzE)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten