Armin herovert toppositie als dj

Armin van Buuren is door de lezers van het Britse muziekblad DJ Mag uitgeroepen tot populairste dj ter wereld. Daarmee is Armin weer terug aan de top, waar hij vorig jaar door de Franse dj David Guetta vanaf werd gestoten. De DJ Mag top 100 werd vrijdagavond in de Convention Factory in Amsterdam bekendgemaakt.

De plaatjesdraaier uit Leiden stond van 2007 tot en met 2010 steevast op één in de prestigieuze lijst. Vorig jaar moest hij ineens genoegen nemen met een tweede plaats.

Van 2002 tot en met 2004 voerde Tiësto de DJ Mag-top aan. De Nederlandse dj staat dit jaar op twee. Avicii, David Guetta en Deadmau5 maken de top 5 compleet.

Naast de eerste twee plekken is er nog meer Nederlands succes dit jaar. De top 10 bestaat zelfs voor de helft uit Hollandse helden. Dj Hardwell eindigt op zes, Dash Berlin op zeven en Afrojack staat op de negende plaats. De volledige top 100 bestaat voor een kwart uit dj’s van Nederlandse komaf.

De overige plekken in de top 10 worden ingevuld door het Britse trio Above & Beyond (8) en de Amerikaan Skrillex (10).

Armin van Buuren, na de bekendmaking van de lijst: “2012 heeft veel nieuwe deuren geopend. David die vorig jaar op nummer één eindigde, de populariteit van Avicii, Swedish House Mafia en Afrojack. Voor de dance was het waanzinnig. Het was te gek dat David vorig jaar won, om te laten zien dat dance zich ontwikkelt en nog steeds spannend is. Maar dat ik nu weer nummer één ben, voelt fantastisch. Ik ben er echt heel dankbaar voor.”

De bekende lijst werd dit jaar voor de tweede keer gepresenteerd tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE). Voorheen gebeurde dat in Londen, maar omdat Nederland de internationale dancewereld tegenwoordig steeds meer domineert, kiest de organisatie nu het grootste clubfestival voor elektronische muziek ter wereld in Amsterdam als decor voor de bekendmaking. (Buzze)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten