Badr Hari opnieuw aangehouden

Badr Hari is maandagavond opnieuw aangehouden. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft hij de voorwaarden overtreden die horen bij het besluit van de rechtbank van vrijdag om de 27-jarige kickbokser uit voorarrest vrij te laten.

Zo mocht Hari in afwachting van het begin van zijn proces niet in horecagelegenheden komen. Dat zou hij wel hebben gedaan. Het OM wil maandagavond verder niets zeggen. Dinsdag volgen meer details.

Maandagmiddag meldden getuigen dat ze Hari en zijn vriendin Estelle Cruijff hadden gezien in een restaurant in Amsterdam. Hari zei ‘s avonds dat hij met haar had geluncht in een broodjeszaak in die stad. Hij dacht dat zo’n lunchzaak niet onder de soort horecazaken valt die de rechtbank bedoelde in de uitspraak van vrijdag. ,,Het laatste wat ik wil, is het overtreden van de schorsingsvoorwaarden”, zei hij.

Hari wordt verdacht van een poging tot doodslag en van andere gewelddadigheden.

Aanvechten
Kickbokser Badr Hari legt zich niet neer bij zijn nieuwe aanhouding maandagavond. ,,Dat gaan we dinsdag proberen aan te vechten”, zei zijn advocaat Benedicte Ficq desgevraagd. Op verdere vragen wilde ze niet ingaan.

Badr Hari kwam vrijdag nog onder voorwaarden op vrije voeten. Maar die heeft hij geschonden, vindt justitie. Getuigen zeiden ze Hari en zijn vriendin Estelle Cruijff maandagmiddag hadden gezien in een restaurant in Amsterdam. Hari zei ‘s avonds dat hij met haar had geluncht in een broodjeszaak in die stad. Hij dacht dat zo’n lunchzaak niet onder de soort horecazaken valt die de rechtbank bedoelde in de uitspraak van vrijdag.

In de late editie van Shownieuws komen we op deze ontwikkelingen terug.

De gebeurtenissen van maandag 12 november:
PowNews-hoofdredacteur Dominique Weesie meldt dat Badr Hari vanavond gearresteerd is in het huis van Estelle Cruijff. De arrestatie zou verband houden met de overtreding van de voorwaarden voor het opschorten van de voorlopige hechtenis afgelopen vrijdag.

De arrestatie van de kickbokser is aan Shownieuws bevestigd door mr. Ficq, de advocaat van Badr Hari.

Het openbaar ministerie Amsterdam bevestigt de arrestatie en de reden, zijnde de overtreding van de opschortende voorwaarden. Het OM geeft geen nadere mededelingen meer vandaag. Morgen volgt meer.

Mr. Ficq zegt tegen AT5 dat de arrestatie op een misverstand berust en dat ze dat morgen aan de rechtbank gaat uitleggen.

PowNews heeft foto’s van een sip kijkende Badr Hari bij de arrestatie.

De Telegraaf wijst erop dat aan de door de rechtbank gebruikte voorwaarde betreffende “horecagelegenheden” geen nuanceringen verbonden werden. Dat betekent in normaal Nederlands dat elke horecagelegenheid onder deze voorwaarden valt. Zo dat het geval is, geldt ook een lunch in een restaurant als Bar Moustache als een overtreding van de gestelde voorwaarden.

Meer nieuws volgt.

(Redactie/ANP/BuzzE)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten