‘Badr niet eerlijk over theedoek’

De politie beschikt over nieuw bewijs dat Badr Hari heeft gelogen over de mishandeling van zakenman Koen Everink. Daarmee opent De Telegraaf.

De kickbokser zou niet eerlijk zijn geweest over een theedoek. Hari verklaarde na de beschuldiging dat hij ‘er alleen maar glazen mee had afgedroogd’, maar de doek blijkt vol met bloedsporen te zitten van zowel de vechtsporter als van Everink. De kans dat de gevonden bloedsporen van anderen zijn zou kleiner zijn dan één op een miljard.

De mishandeling van Everink vond in juli plaats in de Amsterdam ArenA tijdens het dancefeest Sensation. Het nieuwe bewijs versterkt de verdenking van het Openbaar Ministerie dat Hari een grotere rol in de mishandeling van Everink speelde dan hij zelf zegt.

Niets gezien
De vriend van Estelle Cruijff liet na het incident in een interview weten dat hij niets had gezien. Na belastende verklaringen van andere getuigen en het slachtoffer paste Hari zijn verklaring aan. Hij zou Everink met de buitenkant van zijn hand een klap in het gezicht hebben gegeven.

Volgens het Openbaar Ministerie strookt dat verhaal niet met de uitslag van het sporenonderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut. Als Hari inderdaad maar één tik heeft uitgedeeld, kan de doek onmogelijk vol zitten met bloedsporen van hem en Everink.

De kickbokser zit nog steeds in voorarrest. Een eerste voorbereidende zitting wordt op 2 november gehouden. De voorlopige hechtenis van een tweede verdachte, Ferhat Y. uit Eindhoven, is met dertig dagen verlengd. (BuzzE)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten