BBC News loopt leeg…

Na het vertrek van algemeen BBC-directeur George Entwistle heeft maandag ook het hoofd van BBC News een ,,stap opzij” gezet. Helen Boaden en haar plaatsvervanger Steve Mitchell zouden hangende het interne onderzoek van de omroep hun plek hebben opgegeven, meldt de Britse omroep.

De BBC staat bekend om zijn degelijkheid, maar wordt de laatste tijd geplaagd door schandalen. De afgelopen weken kwam eerst een groot misbruikschandaal rond de inmiddels overleden BBC-ster Jimmy Savile aan het licht. Het BBC-icoon uit de jaren 60 tot 80 zou zich destijds op grote schaal hebben vergrepen aan schoolmeisjes.

Daarna moest de omroep ook nog eens door het stof voor een uitzending van het actualiteitenprogramma Newsnight. Het programma had gesuggereerd dat een bekende politicus zich schuldig had gemaakt aan kindermisbruik in de jaren 80, maar moest daar op terugkomen. Newsnight, een van de vlaggenschepen van de BBC, kwam eerder in opspraak doordat het de beschuldigingen aan het adres van Savile juist niet uitzond.

Chris Patten van de BBC Trust stelde zondag dat bij de BBC een radicale schoonmaak nodig is. De Trust is het orgaan dat de Britse publieke omroep bestuurt. Hij zei dat zijn orgaan voor de structurele veranderen zal zorgen.

(BuzzE)
Bekijk de reacties (0)