Berlusconi 4 jaar wegens fraude

De Italiaanse ex-premier en multimiljardair Silvio Berlusconi is vrijdag veroordeeld tot 4 jaar celstraf. De rechtbank in Milaan heeft dat bepaald in het proces wegens belastingfraude en zwart geld bij zijn bedrijf Mediaset.

Het openbaar ministerie had 3 jaar en 8 maanden celstraf geëist tegen Berlusconi. Hij was met tien anderen in de jaren 90 betrokken bij een reeks gefingeerde verkopen van tv-rechten, aldus de aanklager en de rechter. Berlusconi (76) moest in november opstappen als premier toen Italië dreigde te bezwijken onder financieel-economische problemen. De ondernemer regeerde Italië met tussenpozen in totaal 9 jaar als premier.

Hij is ook nog verwikkeld in een strafzaak over seks met de minderjarige prostituée Ruby. Zelf meent hij in alle zaken dat hij onschuldig is. Zijn bedrijf Mediaset is het belangrijkste commerciële televisiebedrijf van Italië. Het bezit vele kanalen in Italië evenals Spanje. Het staat niet vast of het oordeel in hoger beroep standhoudt omdat de misdrijven tegen die tijd verjaard kunnen zijn. (BuzzE)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten