Bløf praat niet met EenVandaag

De Zeeuwse band Bløf bestaat dit jaar 20 jaar en ter ere van dit jubileum wilde het televisieprogramma EenVandaag een deel van de uitzending op vrijdag aan de band wijden. Maar nu blijkt dat dit op het laatste moment is afgezegd.

Op de site van EenVandaag is te lezen: “Het is klaarblijkelijk niet de bedoeling dat journalisten vragen aan Bløf gaan stellen over de teksten van Bløf. want ‘ze hebben geen zin om zich te moeten verdedigen’.” De interviewer wilde de mannen graag wat vragen stellen over 20 jaar Bløf, over hun succes, jubileum, hun liedjes en hun teksten. Maar in dat laatste had de band dus niet zoveel zin.

Het programma mocht zanger Paskal en bassist Peter nog wel wat andere vragen stellen. “Omdat dit naast de muziek toch een vrij essentieel onderdeel is van het werk van Bløf, konden we hier niet mee akkoord gaan. Bovendien laten wij ons niet door een manager vertellen wat wij al dan niet mogen vragen en wat wel of niet de insteek van onze reportage zal zijn.”

Facebook
Bløf reageert op Facebook uitgebreid op de kwestie: ”Leuk, een interview met 1vandaag over ons 20-jarig jubileum. Dachten we. Nog voordat we geïnstalleerd waren bleek het vooral over de voor- en tegenstanders van onze teksten te gaan. Iets waar wij wij niet zoveel mee kunnen natuurlijk en ook niet de afspraak, want vooraf verzwegen.”

De band vervolgt: ”Als zoiets nu valt tijdens een leuk interview is het wat anders, maar om daarmee te beginnen en en vervolgens de makers van een twitteraccount dat ‘BLØF-teksten genereert’ daarop te laten reageren, wat hebben wij daaraan? Om dit dan ook nog nadat we voor de eer hebben bedankt op een blog te zetten… Tja, dat verwacht je niet van een serieus nieuwsprogramma. Heel kinderachtig.” (BuzzE)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten