Marlohe is geen gadget in bikini

Haar glimlach en oogopslag zijn even mysterieus als haar rol in de nieuwe Bondfilm Skyfall. Maar zondagavond krijgt Nederland even een kans om aan de Frans-Cambodjaanse actrice Bérénice Marlohe te snuffelen.

De 33-jarige schone is in Amsterdam om de Nederlandse première van het 23e avontuur van geheim agent 007 bij te wonen. “Pas nu ik zoveel interviews moet geven dringt het tot mij door dat ik een echte Bondgirl ben”, glundert ze. “Tijdens het repeteren en draaien voelde het meer als werk. Geweldig leuk werk, maar toch: werk. Ik hield me vooral bezig met het vormgeven van mijn personage. Nu we dat achter de rug hebben, realiseer ik mij pas wat me overkomen is. Dat ik nu echt deel uitmaak van de meest iconische filmserie uit de geschiedenis.”

Als groot voorbeeld noemt ze Famke Janssen, die zich in de film GoldenEye onsterfelijk maakte als Bondgirl met dodelijke dijen. “En dat zeg ik niet alleen omdat ik nu in Amsterdam zit”, voegt Marlohe daar aan toe. “Famke heeft een heel eigen draai aan het personage weten te geven: zij heeft een Bondgirl gecreëerd die mensen zich na bijna 20 jaar nog steeds kunnen herinneren.”

De Franse actrice hoopt dat dat met haar Sévérine ook lukt. “En Ursula Andress in de eerste Bondfilm Dr. No blijft natuurlijk het grote voorbeeld voor alle Bondgirls die na haar kwamen. Haar verschijning uit de zee is nog steeds niet overtroffen.”

Marlohe, die doorbrak als model, vindt niet dat Bondgirls zoals vroeger in de schaduw van de held zelf staan. “De tijden zijn gelukkig voorbij dat het meisje alleen maar een gadget in bikini is waar Bond tussen zijn spannende opdrachten door plezier mee mag beleven. De laatste paar films hebben de girls echt een rol van betekenis gekregen, en dragen ze iets substantieels bij aan de ontwikkeling van het verhaal. Daar heeft de serie sinds Daniel Craig de rol van 007 speelt ook heel bewust voor gekozen.” Skyfall draait vanaf woensdag in de Nederlandse bioscopen.

(BuzzE)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten