Britse media in ban van misselijke Kate

Britse dagbladen en andere media zijn dinsdag in de ban van prins William en zijn vrouw Kate die hun eerste kindje verwachten. Vooral de ochtendmisselijkheid van de hertogin van Cambridge haalt de voorpagina’s.

“Zwangere Kate dagenlang in het ziekenhuis”, kopt de Daily Mail over de hele voorpagina. De Daily Mirror loopt vooruit op het aanstaande vaderschap van William: “De vreugde van een land, de zenuwen van de man”.

The Daily Telegraph speculeert op nog meer babynieuws. “Zou het een tweeling kunnen zijn voor Kate?”, vraagt de krant zich af. Het dagblad denkt te weten dat Kate’s hevige misselijkheid misschien wel wijst op meer dan één kindje.

Gynaecoloog
Een van de weinige kranten die niet openen met het nieuws, is overigens The Independent. Die krant schrijft opvallend genoeg over het werk van een parlementaire commissie die malversaties bij banken onderzoekt.

Maar zelfs de meestal tamelijk nuchtere BBC ziet Kate’s zwangerschapsmisselijkheid als groot nieuws. “Tweede dag in ziekenhuis voor Kate”, schrijft de publieke omroep. De BBC heeft onder meer uitgezocht welke gynaecoloog de 30-jarige hertogin terzijde staat en wat de behandelmethoden zouden kunnen zijn. Ook besteedt de omroep uitgebreid aandacht aan het fenomeen ochtendmisselijkheid. (BuzzE)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten