Clooney verre familie van Lincoln

George Clooney kan trots zijn op zijn afkomst. Uit zijn stamboom blijkt dat hij in de verte familie is van de 16e president van de Verenigde Staten, Abraham Lincoln (1809-1865).

De ontdekking kwam volgens People aan het licht toen onderzoekers de stamboom van Lincoln onderzochten ter gelegenheid van de film Lincoln van Steven Spielberg.

”We ontdekten overeenkomsten tussen de namen en plaatsen in de stambomen van Abraham Lincoln en George Clooney”, citeert People een woordvoerster van genealogische website Ancestry.com. ”Ze hebben allebei roots in Kentucky, toen we daarop inzoomden waren we in staat een connectie tussen de twee te vinden.” De persoon uit Kentucky die de connectie vormt tussen het beroemde tweetal is Lucy Hanks, de grootmoeder van Lincoln aan moederskant.

De genealogen ontdekten nog meer dan alleen een familieband. ”We hebben interessante overeenkomsten gevonden. Ze zijn beide mensenrechtenactivisten, excellente schrijvers en in staat een forse baard te laten groeien.”

De genealogen zijn benieuwd naar de reactie van George Clooney. ”Ik zou graag willen horen wat het voor hem betekent dat hij een relatie heeft met deze legendarische Amerikaanse president.” (BuzzE)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten