Don Diablo eert overleden vader

Don Diablo was net in Londen gaan wonen om zijn internationale carrière een zetje te geven toen hij hoorde dat zijn vader voor de tweede keer nierkanker had. “De grote, sterke, intelligente man die altijd voor anderen klaarstond, was ineens hulpbehoevend en niet meer helder in zijn hoofd. Ineens waren de rollen omgedraaid. Dat heeft me het meest aangegrepen”, vertelt hij in dagblad Metro.

Toen zijn vader in september overleed schreef Don Pepijn Schipper, zoals de dj en producer echt heet, het The Artist Inside. Het nummer is dinsdag officieel gereleased en te koop via iTunes. De opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding. En het is ook het campagnenummer van de benefietshow Sta op tegen kanker die op 28 november wordt uitgezonden bij de AVRO op Nederland 1.

“Het is een lange brief met alles wat ik nog aan hem wilde zeggen. Een ode aan mijn vader, een monument van een mooie, liefdevolle jeugd. Mijn vader heeft mij morele en artistieke waarden meegegeven en is voor een groot deel de artiest in mij. De manier waarop mijn vader keek naar kunst en muziek, heeft me gevormd. Het is mijn manier om afscheid te nemen, mijn manier om mijn vader te eren. Helaas heb ik de woorden nooit kunnen zeggen omdat hij al te verzwakt was.”

Dromen
Don heeft veel aan zijn vader te danken. “Dankzij hem durfde ik groots te dromen. Ik kom uit een klein dorpje in Drenthe en zat als kind vaak alleen op mijn kamer muziek te maken. Mijn ouders hebben mij altijd gestimuleerd om hiermee door te gaan. Dat vond ik heel normaal, maar achteraf gezien was dat het niet.”

“Mijn ouders hebben me altijd veel vrijheid gegeven. Maar ik hield me niet bezig met dingen als uitgaan, drugs en vriendinnetjes. Als ik dat wel had gedaan, had mijn leven er nu waarschijnlijk heel anders uit gezien. Ik realiseerde me dat het leven kort is en dat ik hard moest werken om iets te bereiken. Ik wilde mijn ouders trots maken.”

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten