Eerste record voor Skyfall

Skyfall heeft in Nederland zijn eerste record gevestigd. Het 23e avontuur van geheim agent 007 had de beste openingsavond voor een Bondfilm ooit. Dat heeft distributeur Sony donderdag gemeld.

De film werd op woensdagavond al door meer dan 61.000 mensen gezien en bracht ruim 500.000 euro op. Dat is zo’n 50 procent meer dan Quantum of Solace, de vorige Bondfilm die tot nu toe de beste opening had. Skyfall staat nu op de vijfde plaats van beste Nederlandse woensdagopening aller tijden, na de laatste drie Harry Potterfilms en deel 3 van The Lord of the Rings.

Nederland is niet het enige land waar Skyfall records vestigt. In alle landen waar de film vorige week al in première ging, veroverde het Bondavontuur overtuigend de eerste plaats. De derde Bond met acteur Daniel Craig in de hoofdrol is in Nederland in een recordaantal van 211 zalen te zien. In de voorverkoop zijn al vele tienduizenden kaarten voor de film verkocht.

In Skyfall wordt de loyaliteit van de spion naar zijn baas M (Judi Dench) toe danig op de proef wordt gesteld. Producent Sony heeft journalisten wereldwijd gevraagd in hun recensies niet de verrassende plotwendingen in de film te verklappen. (BuzzE)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten