Farrell open over gehandicapt kind

Colin Farrell heeft veel gehad aan gesprekken met andere ouders van gehandicapte kinderen, vertelt hij in een interview met InStyle. De zoon van de 36-jarige acteur werd geboren met het syndroom van Angelman, een stoornis waarbij sprake is van een verstandelijke beperking,

Colin raakte via zoon James, die nu negen jaar oud is, betrokken bij een liefdadigheidsinstelling voor kinderen met dezelfde aandoening. Op bijeenkomsten van de stichting kwam de Phone Booth-ster in contact met lotgenoten. Dat veranderde zijn leven.

“Als ouder van een gehandicapt kind is het heel erg belangrijk dat je niet het gevoel hebt dat je er alleen voor staat”, zegt Colin. “James heeft ons leven verrijkt, maar ik wil de uitdagingen die zo veel families moeten doorstaan niet minder erg maken dan ze zijn: de angsten en frustraties, de verslagenheid en pijn.”

Overwinningen
Farrell praat met de andere ouders behalve over de moeilijke momenten ook over de mooie dingen die hij meemaakt. “We delen de kleine overwinningen met elkaar: de eerste woordjes op zes- of zevenjarige leeftijd, een kind dat zichzelf leert voeden als ‘ie 19 is en dat je als ouders de aanvallen onder controle krijgt.”

De Ier vindt het fijn om de ervaringen met zijn kind met anderen te bespreken, want ze hebben veel impact op hem. “Ik brak zowat in twee├źn toen James in zijn vijfde levensjaar leerde lopen!”

(BuzzE)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten