Felix Meurders krijgt Oeuvre Award

Radiopresentator Felix Meurders heeft woensdagochtend live op Radio 1 de Marconi Oeuvre Award gewonnen. Hij hoorde het nieuws live tijdens de uitzending.

De Marconi Oeuvre Award gaat ieder jaar naar een icoon die zijn sporen in de radiowereld heeft verdiend. Eerder viel onder anderen Frits Spits, Erik de Zwart, Lex Harding en Tom Mulder deze eer te beurt. Meurders was blij verrast met de overhandiging.

De VARA-coryfee is al sinds begin jaren 60 op de Nederlandse radio te horen. Eerst werkte hij vooral voor Hilversum 3 (het huidige 3FM). In de jaren 80 stapte Meurders over naar Radio 1, waar hij onder meer De rode haan en Langs de lijn presenteerde. De laatste jaren is Meurders ook steeds vaker op televisie te zien, onder meer als presentator van De leugen regeert en Kassa.

De prijs wordt uitgereikt op het RadioGala, op donderdag 15 november. Dan worden ook de vakjuryprijzen voor Aanstormend Talent en Beste Zender toegekend, en bovendien de publieksprijzen AVRO Gouden RadioRing en de Zilveren RadioSterren. (BuzzE)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten