Geen loting Songfestival meer

De organisatie van het Eurovisie Songfestival laat de volgorde van de optredende artiesten tijdens de komende editie in Zweden niet afhangen van loting. Een betere en gevarieerde mix van optredens moet spannender televisie opleveren, vermeldt de website van het songfestival.

“We willen een fantastische show maken. Voor onze kijkers, maar ook voor de deelnemers. Door toestemming te verleden aan de Zweedse omroep om zelf de volgorde te bepalen wordt de televisieshow spannender. Het geeft de artiesten de kans uit te blinken nu ze niet langer worden omringd door soortgelijke acts met dezelfde stijl en tempo”, laat de organisator weten.

Eind januari vindt nog wel een loting plaats om te bepalen welke landen in de eerste en de tweede halve finales uitkomen. Alleen de buurlanden van Zweden weten al in welke halve finale ze zitten. Denemarken participeert in de eerste halve finale op 14 mei, Noorwegen in de tweede op 16 mei. De finale is op zaterdag 18 mei.

Anouk, die in het Zweedse Malmö Nederland zal vertegenwoordigen, heeft op haar Facebookpagina nog niet gereageerd op het nieuwe concept. Voor de komende 58e editie van het songfestival zal de TROS geen voorrondes organiseren. Eind februari maakt de omroep bekend welk lied Anouk naar Zweden wordt gestuurd. (Redactie/BuzzE)

 

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten