Geen Publieksprijs voor Mart Smeets

Het boek De Lance-factor zal maandag de NS Publieksprijs niet winnen. Schrijver Mart Smeets besloot enkele uren voor de uitreiking zijn boek van de lijst met genomineerden te halen. Dat zei de presentator tegen het ANP.

“Ik heb dit boek 3 jaar geleden geschreven vanuit mijn werkelijkheid. De waarheid heeft mijn werkelijkheid inmiddels ingehaald”, aldus Smeets, die daarmee doelde op de recente ontwikkelingen rond wielrenner Lance Armstrong. Meerdere oud-ploeggenoten legden belastende verklaringen af over dopinggebruik van Armstrong.

Smeets: “Het is mijn eigen idee, en niet van de organisatie of de uitgever. Dit is een vrolijke avond waar het publiek plezier aan moet beleven. Als je ziet wat er gaande is rond Armstrong, vind ik niet dat je een prijs voor een boek in ontvangst kunt nemen.”

De overgebleven genomineerden voor de NS Publieksprijs 2012 zijn ‘En dan nog iets’ van Paulien Cornelisse, ‘Tonio’ van A.F. Th. van der Heijden, ‘Tegenlicht’ van Esther Verhoef, ‘Noorderlicht’ van Suzanne Vermeer en ‘In mijn dromen’ van Simone van der Vlugt. (ANP)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten