Dode en gewonden bij Linkin Park

De Amerikaanse rockband Linkin Park heeft met ontzetting gereageerd op de dood van een concertbezoekster. De vrouw ging woensdag naar een concert van de band in Kaapstad en raakte zwaargewond toen een rukwind een billboard omver blies. Ze overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen, melden Zuid-Afrikaanse media.

Bij het ongeluk voorafgaande aan het concert raakten 19 andere bezoekers gewond. Twaalf van hen moesten naar het ziekenhuis. Het concert, waar 45.000 bezoekers op afkwamen, ging ondanks het ongeval en de ruige weersomstandigheden toch door. De bandleden van Linkin Park zeggen dat ze pas na het concert hoorden over de dodelijke incident.

”We zijn diep bedroefd en leven mee met de gewonden. We condoleren de nabestaanden van de fan die overleed aan haar verwondingen”, staat te lezen op de website van Linkin Park. De Amerikaanse rappers bezochten Zuid-Afrika voor het eerst. De twee shows in Kaapstad en Johannesburg maken deel uit van hun wereldtournee Living Things. Ook de sponsor heeft zijn medeleven betuigt, meldt NME. (Redactie/BuzzE)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten