Guus Meeuwis zingt Duits

Guus Meeuwis gaat vrijdag een van zijn hits in het Duits ten gehore brengen tijdens Das Coen und Sander Fest van BNN in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Voor het bierfest hebben Coen Swijnenberg en Sander Lantinga een bekend liedje van Guus in het Duits vertaald.

De BNN-dj’s zingen zelf mee, vertelde Coen donderdag aan BuzzE. ‘’We kunnen natuurlijk helemaal niet zingen, maar we gaan een poging doen. We hebben zelf danseressen geregeld’’, blikt Coen op het optreden vooruit. De 3FM-dj wilde niet zeggen welk liedje het gelegenheidstrio vrijdag in het Duits zingt, omdat dit een verrassing moet blijven voor de bezoekers van het bierfestijn.

Naast Guus zijn er optredens van Jan Smit, Go Back To The Zoo, 2 Unlimited en De Jeugd van Tegenwoordig. Coen is wel een beetje zenuwachtig voor zijn eigen muzikale bijdrage. ‘’Ik vind het nogal wat. Normaal zijn we gewend een radioprogramma te maken. Nu komt er televisie bij en dienen we ook nog een zaal te entertainen. Dat wordt heel spannend. Ik kreeg net wat foto’s van de opbouw en het begint al te kriebelen.’’

Bratwursten
Das Coen und Sander Fest is vrijdagmiddag van 15-18 uur live te volgen op 3FM en de digitale zender 101.TV. BNN zendt zaterdagavond om 21.45 uur op Nederland 3 een compilatie uit van het bijzondere concert tussen de biertafels en de bratwursten. Uiteraard gaan Coen en Sander gekleed in lederhosen, met bijpassende hoed, sokken en shirt. Coen: ‘’Dat is verplicht’’.

Das Coen Und Sander Fest begon drie jaar geleden op het Westergasterrein. ‘’We werden overrompeld door het succes. Iedereen was gekleed in Lederhosen. Nadat we het vorig jaar wat professioneler aanpakten, dachten we: ‘laten we eens gek doen, we kiezen voor de HMH met een nog grotere zaal. Het feest is nu drie maal zo groot. We vieren het feest met 2500 luisteraars en opnieuw is het feest uitverkocht.’’ (BuzzE)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten