‘Helft dramaseries verdwijnt’

Meer dan de helft van de drama- en documentaireproducties bij de publieke omroep zal gaan verdwijnen. Dat is een gevolg van het regeerakkoord, stellen de eindredacteuren documentaire en drama van de publieke omroepen dinsdag. Prijswinnende en populaire producties zoals A’dam-E.V.A., Annie M.G., Overspel en Bellicher kunnen niet meer worden gemaakt, aldus de eindredacteuren in een gezamenlijke verklaring.

Drama en documentaire hebben volgens de eindredacteuren te lijden onder de extra bezuinigingen op de publieke omroep, de korting op het Filmfonds en het schrappen van het Mediafonds, een organisatie die subsidies verstrekt voor producties van de publieke landelijke en regionale omroep.

Het opheffen van het Mediafonds betekent alleen al voor documentaires een aderlating van zo’n 8 miljoen euro per jaar. VVD en PvdA hebben in het regeerakkoord afgesproken vanaf 2017 nog 100 miljoen extra op de publieke omroep te bezuinigen. Het eerste kabinet van premier Rutte sneed al 200 miljoen euro uit het budget voor Hilversum. (BuzzE)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten