Holleeder: “Niks aan de hand”

De Amsterdamse politie maakt zaterdag melding van het feit dat Willem Holleeder die middag op het terras van Brasserie De Joffers in Amsterdam-Zuid belaagd is. De politie kwam ter plaatse en nam de belager en Holleeder voor verhoor mee naar het bureau.

Bij het verlaten van het politiebureau spreekt Shownieuws Willem Holleeder over de ontstane commotie. Omstanders berichtten daarvoor al over ‘een aanval op Holleeder’ door de bekende vechtsporter en sportschoolhouder Dick Vrij. Holleeder reageert nuchter: “Er is helemaal niks aan de hand; appeltje-eitje.”

Desgevraagd lijkt Willem Holleeder geen aangifte gedaan te hebben: “Nogmaals: niks aan de hand en nu moet ik weg.” Hij springt dan op zijn inmiddels welbekende driewielige motorscooter en verdwijnt in de Amsterdamse schemering.

Volgens een ooggetuige “besprong de belager vanaf de straatzijde Holleeder die rustig met wat vrienden op het terras zat. Hij mepte Holleeder op de grond, sloeg op hem in en liep weg naar de overkant.” De belager zou daarna hebben geroepen: “Je weet waar het over gaat”. Vervolgens gingen, naar verluidt, de vrienden van Holleeder met de aanvaller in gesprek en kwam Holleeder daar bij staan.

Andere bezoekers van Brasserie De Joffers maakten zich uit de voeten; bang voor een eventuele schietpartij. De politie was snel ter plaatse om een en ander te sussen en beide heren voor verhoor mee te nemen naar het politiebureau.

Op het politiebureau arriveerden later de advocaat van Willem Holleeder, mr. Stijn Franken en de raadsman van Dick Vrij, mr. Bram Moszkowicz. Willem Holleeder en Dick Vrij gingen aan het eind van de middag huns weegs.

De eigenaar van Café Joffers doet aangifte van vernieling van zijn terras-meubilair. Dick Vrij gaf na het verhoor aan dat hij de schade zou vergoeden.

Willem Holleeder en Dick Vrij zijn bekenden van elkaar. Laatstgenoemde legde vorig jaar in de strafzaak tegen Dino Soerel verklaringen af, waarin hij heeft gezegd dat Holleeder bij diens afpersingspraktijken bewust met zijn eigen naam en die van Soerel zou hebben geschermd om slachtoffers angst in te boezemen.

Meer informatie over het voorval, vind je hier.

Meer in de Shownieuws-edities van maandag.

(Foto: Ferry de Kok)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten