Hoofdrol voor Van Koningsbrugge

Jeroen van Koningsbrugge gaat de hoofdrol spelen in de verfilming van de thriller Schone Handen van schrijver Rene Appel. Producent Phantavision probeert op dit moment de financiering van het project van regisseur Tjebbo Penning rond te krijgen.

Als het goed gaat, moeten de opnames volgend jaar plaatsvinden. Schone Handen vertelt over het echtpaar Eddie en Sylvia dat in grote luxe leeft dankzij de louche praktijken van Eddie. In eerste instantie had Sylvia hier geen bezwaar tegen, maar zijn drugshandel en oplichterijen gaan haar steeds meer tegen de borst stuiten. De hoofdrolspeler omschrijft het project als “een Nederlandse Donnie Brasco, over een toch beetje zielige man die maar niet uit het milieu weg kan komen”.

Van Koningsbrugge is bij het grote publiek vooral bekend als cabaretier. Hij maakte op televisie de bejubelde series Draadstaal en NeonLetters en is vaste teamcaptain in Ik hou van Holland. Maar ondertussen timmert de BN’er ook steeds meer aan de weg als acteur. Hij speelde in de thriller Loft en de arthousefilm Links en hij is binnenkort te zien in het Limburgse coming of age-verhaal Hemel op Aarde van regisseur Pieter Kuijpers. (BuzzE)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten