Ian Thorpe overwoog zelfmoord

Vijfvoudig olympisch zwemkampioen Ian Thorpe heeft de afgelopen jaren gestreden tegen depressies en overwoog zelfs om zelfmoord te plegen. Dat onthult de Australiër in zijn autobiografie die binnenkort uitkomt.

Thorpe vertelde dat hij door de depressies zwaar aan de drank raakte. ,,Ik dacht zelfs na over specifieke locaties of specifieke manieren om mezelf van het leven te beroven”, schreef hij. ,,Maar ik deinsde er altijd voor terug en realiseerde me dat het een belachelijk idee was. Had ik mezelf kunnen doden? Als ik terugkijk, denk ik van niet. Maar er waren zeker gitzwarte dagen in mijn leven.”

‘Thorpedo’ beëindigde in 2006 al op 24-jarige leeftijd zijn zwemcarrière, nadat hij 9 olympische medailles en 11 wereldtitels had veroverd. Maar gelukkig was hij allerminst. ,,Ik realiseerde me hoeveel plezier iedereen beleefde aan mijn prestaties: vrienden, familie, coaches en de fans. Australiërs gaan helemaal uit hun dak als je gouden medailles wint”, zei hij. ,,Mensen werden er gelukkig van, maar ik voelde me ellendig.” (ANP)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten