Kelder: ‘Altijd heeft een ander het gedaan’

“Voor hem persoonlijk is het een drama, maar ik ben blij dat de tuchtrechter eigenlijk nog een keer heeft bevestigd wat ik destijds vond”, reageert Jort Kelder op het feit dat advocaat Bram Moszkowicz uit zijn ambt is gezet. Kelder raakte in conflict met de strafpleiter toen hij hem onder meer maffiamaatje noemde. Daar refereerde Kelder vandaag in een tweet ook weer aan.

Hij benadrukt in zijn reactie dat hij geen hekel heeft aan de persoon Moszkowicz. “Ik stoor me alleen aan het totale gebrek aan zelfinzicht bij de man. Altijd heeft een ander het gedaan; nu weer de media, terwijl hijzelf als geen ander altijd de media weet te bespelen”, aldus Kelder.

Hij vindt de media nog mild voor Moszkowicz, sterker nog, zelfs kritiekloos: “En zeker bij Pauw en Witteman, waar hij altijd weer een podium heeft om alleen zijn eigen verhaal te vertellen. Het is stuitend hoe hij daar soms wordt ge├»nterviewd.”

Kelder werd in 2007 tot twee keer toe door Moszkowicz voor de rechter gedaagd over onder meer het feit hij hem maffiamaatje noemde, maar ook omdat Kelder had gezegd dat de advocaat “koffers met zwart geld” had. In beide rechtszaken mocht Kelder hem maffiamaatje blijven noemen, al gaf de rechter in hoger beroep hem wel in overweging dat niet meer te doen. (Redactie/BuzzE)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten