Lucille lanceert jeugdserie

Lucille Werner realiseert met de TROS de spannende jeugdserie CapsClub waarin een hoofdrol is weggelegd voor iemand met een handicap. De familieserie komt in de zomer van 2013 op televisie.

In de serie, waarin de personages stuiten op het mysterie van de Schoppen Heer, spelen jonge onbekende acteurs naast bekende namen als Leontine Borsato, Vincent Moes, Mike Libanon en Leona Philippo. ”Ik ben er ongelooflijk trots op dat zij meedoen”, vertelt Lucille in De Telegraaf.

”Met deze dramaserie wil ik laten zien dat het heel normaal is dat kinderen met een handicap hoofdrollen vertolken in een tv-programma zonder dat de nadruk ligt op hun handicap”, legt de Lingo-presentatrice uit. Zo speelt de jonge Jermain de Deugd, eerder deelnemer in het amusementsprogramma Cappies, de rol van uitvinder. Lucille: ”Jermain zit in een rolstoel. In de serie doet zijn handicap er niet toe. Ik hoop dat deze reeks de kijker zal inspireren”.

Eerder ontwikkelde Lucille met de TROS de programma’s Miss Verkiezing, CAPAwards en Cappies. De jeugdserie CapsClub komt voor Cappies in de plaats.

(BuzzE)
Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten