Martijn vindt mensen helpen heerlijk

Martijn Krabbé biedt na Uitstel van Executie met het nieuwe RTL4-prgramma Pro Deo wederom mensen de helpende hand. “En dat is verslavend”, verklapt hij in het AD.

“Laten we het niet teveel romantiseren, natuurlijk willen wij ook gewoon een mooi televisieprogramma maken” aldus Krabbé. “Maar mensen helpen is toch één van de mooist dingen om te doen. Mijn collega Wendy van Dijk heeft me er voor gewaarschuwd, dat het helpen van mensen verslavend kan werken. En dat blijkt inderdaad het geval.”

In het programma helpt de presentator met een team advocaten mensen in een uitzichtloze positie. “Er is een verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen”, zegt Krabbé. “Wat ik met dit programma wilde is kleine, machteloze partijen helpen als ze zijn vastgelopen in hun strijd tegen veel grotere machten. Het is toch geweldig als je mensen met de macht van de camera kunt helpen?”

Naar eigen zeggen is het programma hem op het lijf geschreven. “Ik ben altijd geïnteresseerd in recht geweest. De afgelopen maanden heeft het me wel veel moeite gekost om de acht dossiers die wij gaan behandelen door te spitten en ook echt te begrijpen. Ik heb natuurlijk hulp gekregen, maar het is me aardig gelukt.”

(BuzzE)
Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten