Moszkowicz: kritiek op rechter mag

Advocaat Bram Moszkowicz vindt dat hij niet buiten zijn boekje is gegaan in zijn uitlatingen over de Amsterdams strafrechter Marcel van Oosten, in een interview in De Telegraaf vorig jaar. Van Oosten was voorzitter van de rechtbank in de zaak tegen Geert Wilders, die werd verdedigd door Moszkowicz.

De strafpleiter verweerde zich woensdag voor de Raad van Discpline, het tuchtorgaan voor de advocatuur, tegen een klacht die de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten tegen hem heeft ingediend. Deken Germ Kemper vindt dat Moszkowicz te ver is gegaan. Moszkowicz verscheen woensdag in persoon. Bij een zitting van de raad vorige maand bleef hij weg, evenals bij een zitting bij de rechtbank over belastingontduiking.

In het gewraakte interview noemt Moszkowicz Van Oosten iemand die tijdens het proces-Wilders is veranderd in een “krampachtige, humorloze magistraat”, die “kennelijk van bovenaf volgestopt met opdrachten” was. Het tweede citaat tast de onafhankelijkheid van Van Oosten aan, meent deken Kemper. (ANP)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten