Moszkowicz schikt met belastingdienst

Advocaat Bram Moszkowicz en de Belastingdienst hebben een schikking getroffen over de boetes die hem waren opgelegd voor belastingontduiking.

De advocaat heeft de hoogte van het schikkingsbedrag niet bekendgemaakt. ”Dat heb ik zo afgesproken met de fiscus”, aldus de advocaat aan het ANP. De Belastingdienst had Moszkowicz voor 4 ton aan boetes opgelegd.

De boetes komen voor rekening van Moszkowicz’ eigen BV. De maatschap Moszkowicz Advocaten, die wordt geleid door zijn broers, hoeft geen boete te betalen en de naheffingen van de Belastingdienst zijn daarvoor komen te vervallen. De bekende strafadvocaat heeft zich in mei uit het familiebedrijf losgemaakt.

De zaak draaide om ontdoken inkomsten-, omzet- en vennootschapsbelasting. De hoogste boete die de fiscus had opgelegd, was 215.000 euro.

Volgens de fiscus is Moszkowicz ”structureel bezig geweest zaken te verhullen”, zo lichtte de belastinginspecteur op 5 oktober bij de rechtbank in Haarlem toe, en kan hij dat niet anders dan opzettelijk hebben gedaan. Er was sprake van ”een patroon, een structureel karakter en listigheid”, vindt de inspecteur.

(BuzzE)
Bekijk de reacties (0)