Nike breekt met Armstrong

Lance Armstrong is teruggetreden als baas van Livestrong. Dat heeft de stichting die geld inzamelt voor de strijd tegen kanker, woensdag bekendgemaakt. Tegelijkertijd bracht ook sportmerk Nike naar buiten het contract met de van doping beschuldigde oud-renner te beëindigen.

Armstrong liet op de website van de stichting weten dat hij niet wil dat de missie van Livestrong lijdt onder de controverse rond zijn wielerloopbaan. “Het was me een eer deze stichting de afgelopen 5 jaar voor te zitten. De missie en het succes daarvan hebben voor mij de hoogste prioriteit. Daarom heb ik vandaag, om de stichting negatieve effecten van de controverse rond mij te besparen, besloten terug te treden”, aldus Armstrong.

Met een korte verklaring heeft Nike woensdag het besluit het contract met dopingzondaar Lance Armstrong te beëindigen toegelicht. “Wegens ogenschijnlijk onoverkomelijk bewijs dat Lance Armstrong zich heeft beziggehouden met doping en Nike voor meer dan een decennium heeft misleid, hebben we tot onze teleurstelling het contract met hem moeten beëindigen”, aldus de mededeling van Nike dat wel de stichting Livestrong, die strijdt tegen kanker, financieel blijft ondersteunen. Armstrong is woensdag afgetreden als baas daarvan.

Na een vernietigend rapport van het Amerikaanse antidopingbureau Usada is Armstrong inmiddels gebrandmerkt als leider van het meest professionele dopingnetwerk uit de sporthistorie. (ANP)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten